Pridať recept

Baraninový pilaf

ingrediencie

500 g
baranina
250 g
ryža
trochu
masť
3 ks
cibuľa
2 ks
mrkva
1/2 liter
bujón
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
trochu
cesnaku

postup

1.
Baraninu očistíme od blán a loja, nakrájame na kúsky, osolíme, okoreníme a zmiešame s niekoľkými strúčikmi cesnaku nakrájaného na plátky.
 
2.
Rozohrejeme masť, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a opražíme ju do zlatista. Pridáme mäso a za stáleho miešania prudko opekáme. Pridáme pokrájanú mrkvu a ešte chvíľu dusíme takmer domäkka. Potom vysypeme sparenú a prepláchnutú ryžu, všetko zalejeme vývarom, nádobu dáme do vyhriatej rúry a pečieme pod pokrievkou asi 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať