Pridať recept

Hamburgery s hubami, paradajkami a majonézou pesto

Hamburgery s hubami, paradajkami a majonézou pesto
Zdroj: muz_s_vareskou
4
porcie
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

15 g
sušené huby
650 g
mleté hovädzie mäso
2 KL
cesnaku
1 KL
morská soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
1/2 KL
balzamikový ocot
5 PL
majonéza
2 PL
bazalkové pesto
4 ks
hamburgerová žemľa
1 hrsť
kučeravé šalátové listy
1 ks
paradajka

postup

1.
500 ml vody nalejme do malého hrnce a privedieme ju do varu. Potom do nej nasypeme huby, premiešame, hrniec odstavíme a asi 30 minút necháme vo vode huby odležať. Napokon vodu vylejeme a huby jemne postláčame, nasekáme nadrobno a hrubšie vlákna odstránime.
 
2.
Mleté mäso dôkladne zmiešame v stredne veľkej mise s napučanými hubami, korením, soľou, cesnakom a octom. Z tejto masy tvarujeme 4 rovnako veľké hamburgery s hrúbkou asi 2 cm a na každom prstom urobíme v strede jamku ( tak si počas pečenia zachovajú tvar ). V menšej miske dokopy zmiešame majonézu s pestom.
3.
Pripravené hamburgery grilujeme priamo nad horúcim popolom pri zatvorenom veku asi 8 minút. Mali by byť stredne prepečené. Grilujeme z oboch strán. Opečieme aj hamburgerové žemle reznou plochou nadol priamo nad horúcim popolom asi 30 sekúnd dozlatista.
4.
Majonézou pesto potrieme každú spodnú polovicu žemle, obložíme niekoľkými listami šalátu, plátkami paradajok a na každú položíme 1 hamburger. Majonézou, ktorá ostala, natrieme hamburgery a položíme na ne vrchné polovice žemlí.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
30.1.2014 19:44 | |
+0 -0
Radsej sa nauc ako sa ma ukladat hamburger, to mas z nejakeho lacneho fast foodu asi.
Podobné články
Mushrooms and truffle risotto
Huby ako korenina
Niektoré druhy jedlých húb sa používajú ako koreniny alebo pochutiny. Každý druh húb má inú, svojskú,...
Kosik huby les tasr
Huby
Sušenie húbAk hríby sušte v rúre, sušte ich na najnižšej teplote a skladujte v suchom prostredí.Hríby...
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Video: 3 kroky k dokonalému hamburgeru
Dnes už hamburger nie je len privilégiom rýchlych pohostinstiev, ale často ho objavíte ako nemennú súčasť...
Burger podľa Martina Nováka: Šéfkuchár radí, toto urobte, aby sa vám žemľa už nikdy nerozmočila
Burger podľa Martina Nováka: Šéfkuchár radí, toto urobte, aby sa vám žemľa už nikdy nerozmočila
Improvizujte ako šéfkuchár Martin Novák a pripravte si perfektný hamburger a to zo surovín, ktoré máte určite doma!
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Znova všetko zle: Trháte listy bazalky? V žiadnom prípade to už nerobte!
Aj vy zvyknete lístky bazalky trhať prstami? Toto je dôvod, prečo to už nikdy nerobte!