Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bulharská musaka so zemiakmi

ingrediencie

600 g
mleté mäso
2 ks
cibuľa
80 g
tuk
700 g
zemiaky
6 ks
paradajka
trochu
mletá červená paprika
1 PL
hladká múka
4 dl
mlieko
2 ks
vajce
trochu
soľ
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na časti tuku, pridáme mleté mäso a podusíme ho. Zasypeme paprikou, osolíme, premiešame a odstavíme zo sporáka.
2.
Na dno dobre vymasteného pekáča rozložíme polovicu zemiakov pokrájaných na tenké plátky, osolíme, pokryjeme pripraveným mäsom a hore poukladáme opäť zemiaky a osolíme.
3.
Paradajky prelisujeme, šťavou zalejeme musaku a pečieme asi 50 minút. Potom ju zalejeme vajciami rozšľahanými s mliekom, soľou a múkou a odkryté dopečieme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.