Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Pizzovníky

48
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1000 g
hladká múka špeciál
500 ml
mlieko
42 g
droždie
1 KL
kryštálový cukor
1 PL
soľ
200 ml
olej

Náplň

1 konzerva
sterilizovaná kukurica
1 konzerva
sterilizované šampiňóny
1 ks
kečup
500 g
saláma
500 g
tvrdý syr
1 ks
pizza korenie

Na potretie

1 ks
vajce
100 g
tvrdý syr
1 balíček
olivy sterilizované

postup

1.
Cesto: z trochy vlažného mlieka, 1 kl kryšt. cukru, trochu múky a droždia pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme soľ, olej, vykysnutý kvások a vlažné mlieko. Vymiesime na hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť, približne 1 hodinu. Potom ho rozdelíme na 2 časti. Jednu časť vyvaľkáme, potrieme kečupom, posypeme polovicou postrúhanej salámy, polovicou postrúhaného syra, kukuricou, nadrobno pokrájanými šampiňónmi, posypeme pizza korením a pevne zvinieme na roládu. Pokrájame na 1 cm kúsky a kladieme priečne na papier vyložený papierom. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme syrom, do stredu dáme olivu a upečieme vo vyhriatej rúre.
2.
Druhú časť cesta pripravíme tým istým spôsobom.
3.
Náplň: salámu /diétnu, šunkovú/, tvrdý syr, nahrubšie postrúhame, posypeme ňou rozvaľkané cesto a ostatnými ingredienciami. Cesto je po upečení výborné, mäkké. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
TTscale
24.5.2018 17:45 | |
+3 -3
Nechápem, úžasný recept, a potom tam ľudia nacpú salámu alebo párky... Pri jedle treba rešpektovať jeho pôvod, a špecifickú chuť... čo takto použiť kapary, nejaký strúhaný aromatický syr (nemusí byť rovno parmazán, aj niva, ementál, olomoucké, romadur, gorgonzola, či kúsky enciánu ale aj balkánskeho či ovčieho vedia "písať";), barbecue omáčka+kečup, zelené korenie, cibuľka (možno aj nakladaná), a ak mäso tak na to určené upravené, údené, no určit nie pre studenú kuchyňu alebo niečo s 30% mäsa určené na varenie... To by bolo rúhanie...
sharkie15
23.6.2015 11:30 | |
+9 -9
Pokrájame na 1 cm kúsky a kladieme priečne na papier vyložený papierom. ... No tak vykladat papier papierom som neste neskusala no uvidime :D (y)
BlazenaSadovska
23.6.2015 12:05 | |
+13 -5
na plech - omyl, vyššie som už odpovedala, vďaka za pochopenie (y)
BlazenaSadovska
25.4.2015 13:02 | |
+7 -4
áno, tak ako píšete, ČL je čajová lyžička, PL je polievková lyžica
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Základný kurací
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Video: Ako pripraviť dokonalý kurací vývar
Opakovanie je matka múdrosti. Preto sme tu s krátkym videom, v ktorom si zopakujeme ako pripraviť všeliek známy tiež...
Jesenný šalát
10 inšpirácií ako využiť cviklu
10 inšpirácií ako využiť cviklu
Cvikla je všestranne využiteľná zelenina, ktorá fascinuje nielen svojou úžasnou farbou ale tiež nutričným bohatstvom.
Orechová žemľovka
Milovaná žemľovka 5x inak
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či šúľance...