Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Makové rezy

35
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
hladká múka špeciál
150 g
maslo
120 g
práškový cukor
3 ks
žĺtok
1/2 balíček
prášok do pečiva
50 ml
mlieko

Plnka

170 g
mletý mak
170 g
práškový cukor
50 g
polohrubá múka
1/2 balíček
prášok do pečiva
50 g
rozpustené maslo
200 ml
mlieko
4 ks
bielok

Cukrová poleva

300 g
práškový cukor
2 PL
citrónová šťava
3 PL
vriace mlieko

Na potretie

200 g
slivkový lekvár

postup

1.
Cesto: múku, maslo /palmarín/, práškový cukor, žĺtky, prášok do pečiva a mlieka zmiesime a rozdelíme na 2 časti. Každú časť rozvaľkáme na tenko, na veľkosť plechu.
2.
Maková plnka: mletý mak, práškový cukor, múku, 1/2 prášku do pečiva zmiešame, prilejeme mlieko, rozpustené maslo a premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame do pripravenej zmesi.
3.
Plech vymastíme, vysypeme múkou a položíme jednu časť rozvaľkaného cesta, potrieme slivkovým lekvárom, nanesieme makovú plnku a prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta. /plech rozmer 32x40 cm, ale môže byť aj menší, ak chcete mať koláč vyšší/
4.
Cukrová poleva: práškový cukor preosejeme, za stáleho miešania pridávame vriace mlieko a miešame 10 - 15 minút. Počas miešania pridávame po kvapkách citrónovú šťavu. Nakoniec prifarbíme potravinárskym farbivom a po zaschnutí ozdobíme čokoládovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
pizzasklobasov
1.12.2018 20:51 | |
+0 -0
Ježiiiš ty riadna paradajka ty kllobasa ja ti zjem maslo a potom ho vygrcam do kavy to je KOLOBASA TY MASLO lebo ja mam rad čierne vajco s dovmi hovname pre chut
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.