Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tvarohové pagáčiky

30
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
múka hladká
250 g
tvaroh hrudkovaný
250 g
maslo
1 KL
soľ
1 ks
vajce na potretie

postup

Múku, tvaroh,maslo (margarín) a soľ poriadne vymiesime a vypracujeme cesto. Necháme ho v chlade odpočinúť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na pol centimetra. Na plech dáme papier na pečenie. Malou formou vykrajujeme pagáčiky. Uložíme na plech, potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme ozdobiť podľa možností (rasca, vegeta, mak). Pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút pri teplote 180 stupňov. Boli výborné aj na druhý deň.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
wiolett
28.12.2013 20:56 | |
+6 -0
Zvyknem tiež robiť, ale dávam HERU a aj kypriaci prášok do pečiva, krásne napuchnú. Pred pečením potriem vajcom, a je možné ozdobiť vlašským orechom. Sú mňam mňam (y)
dorisa
28.12.2013 21:08 | |
+2 -0
dakujem za radu :O
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.