Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Zemiakové pagáčiky

ingrediencie

1000 g
hladká múka
350 ml
mlieko
350 ml
voda
200 ml
olej
40 g
droždie
1 ČL
soľ
1 ks
Hera
5 ks
uvarené zemiaky
podľa chuti
soľ na plnku
1 ks
vajce na potretie
trochu
sezam alebo rasca na posypanie

postup

1.
Cesto : Z múky, vlažného mlieka, vlažnej vody, 1 ČL soli, oleja a droždia vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste odpočívať aby nakyslo :-)
2.
Vykysnuté cesto preložíme na múkou vysypanú dosku a rozvaľkáme na hrúbku 1cm. Na hrubom strúhadle ( na jablká ) nastrúhame Heru a
3.
a zemiaky. Osolíme, TIP : V tejto fáze môžeme pridať osmaženú cibuľku a budú famózne... Ak vám zostala zemiaková kaša z obeda, použite ju na prípravu týchto pagáčikov :-)
7.
Rozvaľkáme, ale nie príliš na tenko. A necháme cesto ešte podkysnúť.
9.
Uložíme na plech vystaný papierom a na každé koliesko vytvoríme pomocou pučítka na zemiaky mriežku.
10.
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme posypať sezamovými semienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
milanpilny1
16.1.2014 16:17 | |
+6 -1
Dobrí recept.Ešte som cesto potrel škvarkami a 3 krát vyvalkal.Výborné.
milanpilny1
16.1.2014 16:20 | |
+10 -0
Ospravdňujem sa za DOBRÝ.Preklep
diabambulka
17.1.2014 13:32 | |
+1 -0
teším sa že chutí :-) hmm oškvarky veru dnes som pozerala že by som aj nejaké kapustníky urobila :-)))
arikasop
9.1.2014 21:18 | |
+9 -0
urcite vyskusam tento recept (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée
Créme brulée
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...