Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rizoto

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
bravčové mäso
2 PL
olej
50 g
cibuľa
voda
200 g
lečo
250 g
ryža
soľ

postup

Bravčové mäso z pliecka umyjeme a pokrájame na kocky. Na 2 lyžiciach oleja speníme 50 g očistenej a umytej cibule pokrájanej nadrobno, pridáme mletú červenú papriku a 1 až 2 lyžice studenej vody, necháme zovrieť a trocha podusíme. Potom primiešame mäso, popražíme, trocha podlejeme, osolíme a prikryté udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame. Udusené mäso zmiešame so 150 až 200g leča. 250 g umytej ryže necháme zovrieť v 5 dl horúcej vody, vidličkou ju zľahka primiešame k mäsu s lečom, prikryjeme a v teplej rúre alebo na miernom ohni dodusíme do mäkka. Nakoniec podľa chuti dosolíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...