Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rizoto

4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
bravčové mäso
2 PL
olej
50 g
cibuľa
voda
200 g
lečo
250 g
ryža
soľ

postup

Bravčové mäso z pliecka umyjeme a pokrájame na kocky. Na 2 lyžiciach oleja speníme 50 g očistenej a umytej cibule pokrájanej nadrobno, pridáme mletú červenú papriku a 1 až 2 lyžice studenej vody, necháme zovrieť a trocha podusíme. Potom primiešame mäso, popražíme, trocha podlejeme, osolíme a prikryté udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame. Udusené mäso zmiešame so 150 až 200g leča. 250 g umytej ryže necháme zovrieť v 5 dl horúcej vody, vidličkou ju zľahka primiešame k mäsu s lečom, prikryjeme a v teplej rúre alebo na miernom ohni dodusíme do mäkka. Nakoniec podľa chuti dosolíme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čokoládové
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Malé čokoládové cukríky, ktoré sa Vám rozplynú na jazyku a vyčarujú Vám úsmev na tvári, áno to sú pralinky! Každý z nás...
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...