FOTORECEPT: Skladané bryndzové trojuholníky
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
200
g
bryndza
150
g
masť
2
ks
vajce
2
dl
mlieko alebo smotana
podľa chuti
soľ
mletá rasca
1
štipka
jedlá sóda
postup
2.
Na dosku preosejeme múku, v nej urobíme jamku, vložíme vajíčko, bryndzu, masť, soľ, jedlú sódu a mlieko alebo smotanu. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme aspoň dve hodiny odpočinúť. Ja som piekla z polovičnej dávky.
4.
Trikrát preložíme zhora dole a trikrát zľava doprava.
5.
Rozvaľkáme na 1 cm a pokrájame na trojuholníky.
6.
Dáme na plech s papierom, potrieme vajíčkom a posypeme rascou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
eruska25
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.