Pridať recept

Tuniak v holandskej omáčke

ingrediencie

100 g
tuniak
soľ
citrónová šťava

Omáčka

50 g
maslo
2 PL
sladká smotana
soľ
citrónová šťava
žĺtok

postup

1.
Rezne z tuniaka osolíme, uvaríme v osolenej vode, do ktorej pridáme trocha citrónovej šťavy, a až do podávania necháme rybu vo vývare. Tesne pred podávaním ju vyberieme z vývaru a polejeme omáčkou.
 
2.
Holandská omáčka: 50 g masla roztopíme v hrnčeku ponorenom do horucej vody. Žĺtok vymiešame s 2 lyžicami sladkej smotany, osolíme a na miernom ohni vyšľaháme do peny. Potom odstavíme, ďalej miešame šľahačom a pomaly prilievame roztopené maslo, Nakoniec ochutíme trochou soli a citrónovou šťavou. Podávame so zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať