Pridať recept

Jablkový dezert

ingrediencie

1 ks
jablko

Plnka

mandle
tvaroh
pažitka
vanilínový cukor
hrozienka
smotana
soľ
mletá červená paprika
50 g
syr
30 g
maslo

postup

Veľké jablko umyjeme pod tečúcou vodou, opláchneme studenou vodou, olúpeme, jadrovník vyberieme a jablko pokrájame na kolieska hrubé 0,5 cm. Pripravené kolieska natrieme plnkou, poukladáme na seba a podávame chladené. Plnka: 1. Smotanový krém zmiešame s olúpanými a posekanými mandľami. 2. Vymiešaný tvaroh zmiešame s posekanou pažítkou. 3. Vymiešaný tvaroh ochutíme vanilinovým cukrom a primiešame hrozienka. 4. Vymiešaný tvaroh zmiešame s takým množstvom smotany, aby vznikla nátierka, pridáme soľ a mletú červenú papriku. 5. 50 g postrúhaného syra vymiešame s 30 g masla a podľa chuti dosolíme.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Nostalgické dobroty z čerstvých jahôd
Pripravte si s nami nostalgické pochúťky: Šľahačkový pohár, jahodová dreň či roláda
Jahodové maškrty, ktoré odolali času a sú stále populárne aj dnes.
Chunks of cheddar cheese on plate
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov...
Pečené jablká
VIDEO: Krásne jednoduché a aromatické, pečené jablká
Predstavte si horúce šťavnaté jablko, plnené piškótami a orieškami, prevoňané medom a škoricou. Super...
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.