Skorocelové halušky
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
šálka
hladká múka
2
ks
vajce
trochu
mlieko
trochu
strúhanka
trochu
maslo
1
PL
majorán
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
šálka
skorocelové listy
1
šálka
strúhaný syr
postup
1.
Z múky, vajec, mlieka, soli, korenia a majoránu pripravíme cesto. Na lyžici masla doružova opečieme strúhanku, pridáme nadrobno nakrájaný skorocel, premiešame a spojíme s cestom. Necháme asi 20 minút odležať. Potom znovu premiešame.
2.
Lyžicou vykrajujeme halušky, hádžeme ich do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch ( 5-7 minút). Potom ich vyberieme dierkovanou naberačkou a dáme do misky. Omastíme maslom a podávame posypané nastrúhaným syrom. Môže byť aj ako príloha k hubovej, kôprovej, bylinkovej teplej či studenej omáčke.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.