Pridať recept

Skorocelové halušky

ingrediencie

1/2 šálka
hladká múka
2 ks
vajce
trochu
mlieko
trochu
strúhanka
trochu
maslo
1 PL
majorán
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 šálka
skorocelové listy
1 šálka
strúhaný syr

postup

1.
Z múky, vajec, mlieka, soli, korenia a majoránu pripravíme cesto. Na lyžici masla doružova opečieme strúhanku, pridáme nadrobno nakrájaný skorocel, premiešame a spojíme s cestom. Necháme asi 20 minút odležať. Potom znovu premiešame.
 
2.
Lyžicou vykrajujeme halušky, hádžeme ich do vriacej osolenej vody a varíme, kým nevyplávajú na povrch ( 5-7 minút). Potom ich vyberieme dierkovanou naberačkou a dáme do misky. Omastíme maslom a podávame posypané nastrúhaným syrom. Môže byť aj ako príloha k hubovej, kôprovej, bylinkovej teplej či studenej omáčke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať