Cibuľovo-slaninové quiche
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hladká múka
120
g
rastlinný tuk
štipiek
soľ
125
ml
voda
Plnka
150
g
slanina
1
ks
cibuľa
2
ks
vajce
200
ml
smotana
150
ml
mlieko
2
KL
soľ
1/2
KL
mleté čierne korenie
štipiek
provensálske bylinky
100
g
strúhaný syr
postup
1.
V miske zmiešame múku, na kocky nakrájaný stužený tuk, vodu a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do mikroténového sáčku a odložíme na 20 minút do chladničky.
2.
Kuchynskú dosku poprášime múkou, cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme na hrúbku približne 4 cm, tak aby sa vošlo do okrúhlej formy, ktorú máme nachystanú.
3.
Slaninu a cibuľu nadrobno nakrájame a opražíme na rozpálenej panvici. Zatiaľ si v miske zmiešame vajcia, smotanu, mlieko, soľ, mleté čierne korenie, provensálske bylinky a pridáme opraženú zmes cibule a slaniny.
4.
Touto zmesou natrieme pripravené cesto a posypeme ho nastrúhaným syrom. Pečieme pri teplote 175°C približne 30 minút. Koláč podávame vlažný.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.