Pridať recept

Cibuľovo-slaninové quiche

6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
hladká múka
120 g
rastlinný tuk
štipiek
soľ
125 ml
voda

Plnka

150 g
slanina
1 ks
cibuľa
2 ks
vajce
200 ml
smotana
150 ml
mlieko
2 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie
štipiek
provensálske bylinky
100 g
strúhaný syr

postup

1.
V miske zmiešame múku, na kocky nakrájaný stužený tuk, vodu a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do mikroténového sáčku a odložíme na 20 minút do chladničky.
 
2.
Kuchynskú dosku poprášime múkou, cesto vyberieme z chladničky a rozvaľkáme na hrúbku približne 4 cm, tak aby sa vošlo do okrúhlej formy, ktorú máme nachystanú.
3.
Slaninu a cibuľu nadrobno nakrájame a opražíme na rozpálenej panvici. Zatiaľ si v miske zmiešame vajcia, smotanu, mlieko, soľ, mleté čierne korenie, provensálske bylinky a pridáme opraženú zmes cibule a slaniny.
4.
Touto zmesou natrieme pripravené cesto a posypeme ho nastrúhaným syrom. Pečieme pri teplote 175°C približne 30 minút. Koláč podávame vlažný.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať