Pridať recept

Obrátený hruškový koláč

ingrediencie

50 g
rastlinný tuk
60 g
kryštálový cukor
120 g
polohrubá múka
štipiek
prášok do pečiva
3 ks
vaječný bielok
2 PL
med
2 ks
hrušky
1 téglik
kyslá smotana

postup

1.
Formu na pečenie torty vyložíme papierom na pečenie a ten potrieme medom. Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na mesiačiky. Rozložíme ich na rozotretý med.
 
2.
Rastlinný tuk vymiešame s cukrom, pridáme múku, prášok do pečiva a vidličkou vypracujeme sypkú zmes. Do nej pomaly vmiešame sneh vymiešaný z bielkov a poriadne premiešame. Túto zmes vylejeme na pripravené hrušky.
3.
Pečieme pri teplote 175°C približne 40 minút. Po upečení necháme koláč 10 minút odpočívať a potom ho vyklopíme obrátený na tanier. Podávame s kyslou smotanou, taktiež môžeme urobiť navrch čokoládovú polevu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať