Pridať recept

Kohút na červenom víne

4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
kohút
200 g
slanina
2 ks
šalotka
1 liter
červené husté víno - cabernet
200 g
šampiňóny
2 ks
mrkva
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
pór
150 g
maslo
štipiek
soľ
trochu
nové a celé korenie
trochu
tymian
1 ks
bobkový list

postup

1.
Kohúta zbavíme kože a nakrájame na menšie porcie. Do hrnca nalejeme červené víno, soľ, prelisovaný cesnak, bobkový list, nové a celé korenie, tymián, vložíme kohúta a varíme približne 30 minút. Slaninu nakrájame na plátky a opražíme na panvici. Vyberieme ju dierkovanou naberačkou na kuchynskú papierovú utierku. Zbavíme ju prebytočného tuku.
 
2.
Vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú mrkvu a šampiňóny. Potom ich vyberieme dierkovanou naberačkou z výpeku a odložíme nabok. Vo výpeku opražíme pór a znova tento celý proces urobíme aj so šalotkou.
3.
Mäkkého kohúta vyberieme z vína. Do vína pridáme orestovanú zeleninu, slaninu, maslo a varíme približne 5 minút. Nakoniec vložíme naspäť kohúta, dochutíme soľou, korením a nasekaným tymiánom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať