Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Opekance z pohánkovej múky so stéviou

3
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
pohánková múka
250 ml
sójové mlieko
50 ml
olej
1 PL
stévia prášková
20 g
droždie
múka na podsypanie

postup

1.
Do malej misky si rozdrobíme droždie a zalejeme 1 dcl teplého mlieka.
2.
Vykysnuté droždie pridáme k múke, dolejeme zvyšné mlieko, pridáme stéviu, olej a spracujeme tuhšie cesto.
4.
Vykysnuté cesto preložíme na podložku, poskypeme múkou a rozdelíme na 4 časti.
5.
Každú časť rozvaľkáme na dlhý pás hrubý ako prst a nakrájame na malé kúsky.
6.
Opekance ukladáme vedľa seba na olejom vymastený plech. Necháme medzi nimi maličkú medzeru, aby sa na seba neprilepili. Nemusíme ich už ničím potierať.
7.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 min. Po upečení ich preložíme do misky, posypeme mletým makom, podľa chuti osladíme ľubovoľným sladidlom, zalejeme teplým mliekom a maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...