Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Opekance z pohánkovej múky so stéviou

3
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
pohánková múka
250 ml
sójové mlieko
50 ml
olej
1 PL
stévia prášková
20 g
droždie
múka na podsypanie

postup

1.
Do malej misky si rozdrobíme droždie a zalejeme 1 dcl teplého mlieka.
2.
Vykysnuté droždie pridáme k múke, dolejeme zvyšné mlieko, pridáme stéviu, olej a spracujeme tuhšie cesto.
4.
Vykysnuté cesto preložíme na podložku, poskypeme múkou a rozdelíme na 4 časti.
5.
Každú časť rozvaľkáme na dlhý pás hrubý ako prst a nakrájame na malé kúsky.
6.
Opekance ukladáme vedľa seba na olejom vymastený plech. Necháme medzi nimi maličkú medzeru, aby sa na seba neprilepili. Nemusíme ich už ničím potierať.
7.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 min. Po upečení ich preložíme do misky, posypeme mletým makom, podľa chuti osladíme ľubovoľným sladidlom, zalejeme teplým mliekom a maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...