Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Vianočné včelie úle s mandarinkami

100
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2,5 kg
cesto
2 ks
mandarinkový kompót
100 ks
okrúhle piškóty

Poleva

300 g
čokoláda na varenie
150 g
maslo
hladká múka na vysypanie formičiek

postup

1.
Cesto na včelie úle spracujeme zo zvyškov zákuskov, kokosu, piškót, mletých orechov, rumu, džemu, nutely a pod. Všetky suroviny v rukách podrvíme a spracujeme tuhé cesto.
3.
Formičku na včelí úlik vysypeme múkou a naplníme cestom. Do cesta urobíme prstom malú dierku a vložíme do nej mandarinku. Mandarinku prikryjeme cestom a priložíme piškótu zaoblenou stranou dnu.
4.
Hotové včelie úliky uložíme na mriežku a polejeme čokoládovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
PIERRE BAGUETTE
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Ste v jedení objaviteľ alebo skôr klasik? Urobte si jednoduchý test svojej gastroosobnosti
Je pre vás každý deň výzvou na nový chuťový zážitok alebo ste skôr typ, ktorý miluje osvedčenú klasiku? Či už sa...
Raňajky
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Video: Správne raňajky zmenia váš deň!
Pozrite sa, čo zvoliť na raňajky, aby bol váš deň plný energie a pohody.
Seasoning spices
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Sušená zelenina na ochucovanie jedál - domáca vegeta!
Čím ďalej tým viac do slovenských kuchýň prenikajú trendy variť len z čerstvých surovín, bez umelých ochucovadiel. Vždy...