Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Vianočné včelie úle s mandarinkami

100
porcií
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2,5 kg
cesto
2 ks
mandarinkový kompót
100 ks
okrúhle piškóty

Poleva

300 g
čokoláda na varenie
150 g
maslo
hladká múka na vysypanie formičiek

postup

1.
Cesto na včelie úle spracujeme zo zvyškov zákuskov, kokosu, piškót, mletých orechov, rumu, džemu, nutely a pod. Všetky suroviny v rukách podrvíme a spracujeme tuhé cesto.
3.
Formičku na včelí úlik vysypeme múkou a naplníme cestom. Do cesta urobíme prstom malú dierku a vložíme do nej mandarinku. Mandarinku prikryjeme cestom a priložíme piškótu zaoblenou stranou dnu.
4.
Hotové včelie úliky uložíme na mriežku a polejeme čokoládovou polevou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kiwi smoothie
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Posilnite si svoj imunitný systém s kiwi!
Chlpaté plody kiwi nie sú na prvý pohľad práve najvábnejšie z ovocia, no pod šupkou sa ukrýva oveľa viac ako si...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...