Pridať recept

Hubová polievka s ryžou

ingrediencie

100 g
ryža basmati
soľ
20 g
huby Shiitake
400 g
dubáky
2 ks
pór
1 ks
jarná cibuľka
2 strúčiky
cesnaku
2 PL
olej
800 ml
zeleninový vývar
4 PL
sójová omáčka

postup

Ryžu basmati uvarte podľa návodu na obale. Huby Shiikate zalejte vriacou vodou a nechajte 20 minút namočené. Pór a mladú cibuľu nakrájajte nadrobno. Cesnak roztlačte. Dubáky nakrájajte na plátky. Huby Shiitake nakrájajte na malé kúsky. V hrnci zahrejte olej, pridajte pór, cibuľku, huby, cesnak a cca 5 minút restujte za stáleho miešania. Prilejte zeleninový vývar, sójovú omáčku a varte ďalších 5 minút. Do vriacej polievky pridajte ryžu a dochuťte soľou. Varte ešte 3 minúty.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní
Sezóna už začala: Obsahujú veľa vody, majú málo kalórií, ale pozor! Toto je veľmi častá chyba pri zbieraní húb, lesníci varujú!
Nič nevonia tak krásne ako čerstvo nazbierané huby, ktoré priam lákajú na prípravu aromatických delikates. Aby...
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Boletus reticulatus fungus
Hríb dubový - Dubák
Dubák je najznámejšia jedlá huba. Pozná ho asi každý, aj tí čo huby nezbierajú. Je viac druhov hríbov,...
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutu metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo robiť, ak sú huby horké? Stačí použiť túto lacnú zabudnutú metódu, vďaka ktorej huby nikdy nezhorknú!
Čo môžete urobiť, aby vaše huby neboli horké? Vyskúšajte tento babičkin trik!
Domáca sójová omáčka
Ako si doma pripraviť vlastnú sójovú omáčku?
Pri domácej sójovke sa nemusíte obávať vysokého obsahu soli a chutí neporovnateľne lepšie ako lacná, kupovaná.
Sójová omáčka
Sójová omáčka nie je iba dochucovadlo: Dôvody, prečo si túto zázračnú surovinu dopriať častejšie! Môžete ňou nahradiť aj soľ
V našej kuchyni používame veľké množstvo byliniek a korenín, ale jedna je predsa len špeciálna. Ktorá to je...