Pridať recept

Thajské rezance s kuracím mäsom

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
ryžové rezance
500 g
kuracie prsia
5 PL
sójová omáčka
2 ks
farebná paprika
1 ks
malá šalátová uhorka
1 ks
mrkva
1 ks
cibuľa
1 ks
pór
2 strúčiky
cesnaku
1 PL
zázvor
1/2 PL
čili omáčka
2 PL
ustricová omáčka
1/2 PL
arašidové maslo
1 PL
sezamový olej

postup

1.
Ryžové rezance uvaríme presne podľa návodu na obale. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na malé rezance. Do misky nalejeme sójovú omáčku, obalíme v nej kuracie kúsky a necháme marínovať.
 
2.
Do panvice alebo woku nalejeme sezamový olej a opražíme kuracie kúsky. Pridáme prelisovaný cesnak, nastrúhaný zázvor a nasekanú cibuľu. Všetko opečieme.
3.
Neskôr do panvice pridáme nastrúhanú mrkvu, nakrájané uhorky a papriky. Zmes dochutíme arašidovým maslom, ustricovou a čili omáčkou.
4.
Pripravenú kuraciu zmes poriadne premiešame s uvarenými rezancami a ešte raz prehrejeme na panvici. Pred podávaním môžeme ozdobiť sezamovými semienkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať