Pridať recept

Koleno zapečené v chlebe

2
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
bravčové koleno
2 ks
bobkový list
4 ks
celé čierne korenie
4 ks
celé nové korenie
4 strúčiky
cesnaku
1 PL
soľ
trochu
voda

Chlieb

500 g
hladká múka
100 g
uvarené zemiaky
20 g
droždie
1/2 KL
soľ
100 ml
mlieko
200 ml
voda

postup

1.
Bravčové koleno umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a vložíme do hrnca. Pridáme cesnak, bobkový list, korenie, vodu a varíme domäkka.
 
2.
Do vlažného mlieka pridáme kvások a dve lyžice múky. Necháme vykysnúť. Na pracovnú dosku nasypeme múku, pridáme nastrúhané zemiaky,prilejeme kvások a po troche prilievame aj vodu. Vypracujeme nelepivé cesto a necháme ho na teplejšom mieste vykysnúť.
3.
Rúru si predhrejeme na 210°C. Uvarené koleno preložíme na pekáč, podlejeme troškou vody. Vložíme do rúry a pečieme približne 20 minút.
4.
Medzitým si pripravíme ďalší plech vystlaný papierom na pečenie. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, do stredu vložíme koleno a zabalíme ho do cesta. Potrieme troškou vody a pečieme približne 35 minút na tej istej teplote.
5.
Koleno by sa malo dať po upečení vybrať a chlebík nakrájať. Podávame s uhorkou,horčicou a samozrejme pivo nesmie chýbať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
TOP
Nedeľný obed, po ktorom sa bude celá rodina zalizovať! Najlepšie recepty na bravčové KOTLETY, vďaka tajnej
Nedeľný obed, po ktorom sa bude celá rodina zalizovať! Najlepšie recepty na bravčové KOTLETY, vďaka tajnej prísade sú ihneď mäkké
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné bravčové kotlety, ktoré...
Pečené koleno
Najchutnejšie pečené bravčové koleno: Mäso šťavnaté a koža krásne chrumkavá, toto sú jeho TAJOMSTVÁ + recepty
Výborný kúsok mäsa, ktorý si obľúbite hneď v niekoľkých receptoch. Nečakajte na letnú grilovačku a upečte...