Koleno zapečené v chlebe
2
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
bravčové koleno
2
ks
bobkový list
4
ks
celé čierne korenie
4
ks
celé nové korenie
4
strúčiky
cesnaku
1
PL
soľ
trochu
voda
Chlieb
500
g
hladká múka
100
g
uvarené zemiaky
20
g
droždie
1/2
KL
soľ
100
ml
mlieko
200
ml
voda
postup
1.
Bravčové koleno umyjeme, osušíme kuchynskou utierkou a vložíme do hrnca. Pridáme cesnak, bobkový list, korenie, vodu a varíme domäkka.
2.
Do vlažného mlieka pridáme kvások a dve lyžice múky. Necháme vykysnúť. Na pracovnú dosku nasypeme múku, pridáme nastrúhané zemiaky,prilejeme kvások a po troche prilievame aj vodu. Vypracujeme nelepivé cesto a necháme ho na teplejšom mieste vykysnúť.
3.
Rúru si predhrejeme na 210°C. Uvarené koleno preložíme na pekáč, podlejeme troškou vody. Vložíme do rúry a pečieme približne 20 minút.
4.
Medzitým si pripravíme ďalší plech vystlaný papierom na pečenie. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, do stredu vložíme koleno a zabalíme ho do cesta. Potrieme troškou vody a pečieme približne 35 minút na tej istej teplote.
5.
Koleno by sa malo dať po upečení vybrať a chlebík nakrájať. Podávame s uhorkou,horčicou a samozrejme pivo nesmie chýbať.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.