Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Marocké hovädzie kúsky

4
porcie
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 PL
olivový olej
1 kg
hovädzie mäso
2 hrnčeky
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
1 PL
gram masala korenie
1 PL
mletá červená paprika
1 KL
mletá rasca
1/2 KL
kurkuma
1/2 KL
kajenské korenie
1 hrnček
suché sherry
1 hrnček
suché červené víno
2 hrnčeky
hovädzí vývar
1 konzerva
krájané paradajky
1 hrsť
hrozienka

postup

1.
Hovädzie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Dochutíme ho soľou a korením. V hrnci rozpálime 2 lyžice oleja, pridáme mäso a opražíme ho. Potom mäso preložíme do misy a udržiavame v teple.
2.
Do hrnca nalejeme lyžicu oleja, opražíme cibuľu. Potom pridáme nasekaný cesnak, gram masalu, mletú papriku, rascu, kurkumu a korenie. Premiešame a poriadne opražíme.
3.
Do zmesi prilejeme víno a sherry. Varíme približne 10 minút, potom prilejeme vývar, paradajky aj so šťavou, hrozienka a všetko premiešame. Naspäť vrátime mäso a dusíme domäkka na miernom ohni.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?