Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Marocké hovädzie kúsky

4
porcie
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 PL
olivový olej
1 kg
hovädzie mäso
2 hrnčeky
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
1 PL
gram masala korenie
1 PL
mletá červená paprika
1 KL
mletá rasca
1/2 KL
kurkuma
1/2 KL
kajenské korenie
1 hrnček
suché sherry
1 hrnček
suché červené víno
2 hrnčeky
hovädzí vývar
1 konzerva
krájané paradajky
1 hrsť
hrozienka

postup

1.
Hovädzie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Dochutíme ho soľou a korením. V hrnci rozpálime 2 lyžice oleja, pridáme mäso a opražíme ho. Potom mäso preložíme do misy a udržiavame v teple.
2.
Do hrnca nalejeme lyžicu oleja, opražíme cibuľu. Potom pridáme nasekaný cesnak, gram masalu, mletú papriku, rascu, kurkumu a korenie. Premiešame a poriadne opražíme.
3.
Do zmesi prilejeme víno a sherry. Varíme približne 10 minút, potom prilejeme vývar, paradajky aj so šťavou, hrozienka a všetko premiešame. Naspäť vrátime mäso a dusíme domäkka na miernom ohni.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...