Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Marocké hovädzie kúsky

4
porcie
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 PL
olivový olej
1 kg
hovädzie mäso
2 hrnčeky
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
1 PL
gram masala korenie
1 PL
mletá červená paprika
1 KL
mletá rasca
1/2 KL
kurkuma
1/2 KL
kajenské korenie
1 hrnček
suché sherry
1 hrnček
suché červené víno
2 hrnčeky
hovädzí vývar
1 konzerva
krájané paradajky
1 hrsť
hrozienka

postup

1.
Hovädzie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kúsky. Dochutíme ho soľou a korením. V hrnci rozpálime 2 lyžice oleja, pridáme mäso a opražíme ho. Potom mäso preložíme do misy a udržiavame v teple.
2.
Do hrnca nalejeme lyžicu oleja, opražíme cibuľu. Potom pridáme nasekaný cesnak, gram masalu, mletú papriku, rascu, kurkumu a korenie. Premiešame a poriadne opražíme.
3.
Do zmesi prilejeme víno a sherry. Varíme približne 10 minút, potom prilejeme vývar, paradajky aj so šťavou, hrozienka a všetko premiešame. Naspäť vrátime mäso a dusíme domäkka na miernom ohni.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hrušky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...