Pridať recept

Indické kari

4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
kuracie prsia
4 PL
biely jogurt
1 KL
celá rasca
1/2 KL
mletá rasca
1 KL
kari korenie
1 KL
mletá štipľavá červená paprika
1 KL
soľ
1/2 KL
korenie gram masala
1 PL
citrónová šťava
1 ks
cibuľa
3 ks
feferónka v sladkokyslom náleve
3 strúčiky
cesnaku
100 g
maslo
3 ks
lúpaná paradajka
100 ml
voda
1/2 KL
mleté čierne korenie

postup

1.
V miske zmiešame biely jogurt (smotanu), kari korenie, soľ, štipľavú mletú papriku, rascu, gram masalu, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu a celú zmes poriadne premiešame. Kuracie mäso umyjeme, osušíme a namočíme do pripravenej marinády. Najlepšie je ho nechať marínovať cez noc.
 
2.
Vo väčšom hrnci rozpálime maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a feferónky, prelisovaný cesnak a celú rascu. Všetko opražíme dosklovita.
3.
Pridáme kuracie kúsky a opražíme ich z každej strany. Ďalej pridáme nadrobno nakrájané paradajky, trochu vody a privedieme k varu. Varíme na miernom ohni približne 30 minút neprikryté aby zmes bola hustejšia. Ako príloha sú veľmi chutné pečené zemiaky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať