Ostriež červený na texaský spôsob s chili salsou
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
ostriež červený
Koreninová zmes
1
KL
morská soľ
1/2
KL
cesnakový granulát
1/2
KL
oregano
1/4
KL
mletá rasca
1/4
KL
mleté čierne korenie
2
KL
chilli korenie
Salsa
4
ks
paradajka
75
g
červená cibuľa
1
hrsť
koriandrové lístky
2
ks
chilli paprička
2
strúčiky
cesnaku
1
PL
olivový olej
1
PL
limetová šťava
1/2
KL
chilli korenie
1/2
KL
mletá rasca
mleté čierne korenie
morská soľ
postup
1.
V miske zmiešame prísady na koreninovú zmes. Ostrieža natrieme olejom a posypeme ho rovnomerne koreninovou zmesou. Prísady na salsu zmiešame vo veľkej mise a dáme ich do stredu alobalu, ktorý je dlhý asi 60 cm. Každú stranu fólie preložíme cez seba, aby vznikol balíček.
2.
Pripravený balíček grilujeme priamo nad horúcim popolom asi 10 minút pri zatvorenom veku. Je potrebné, aby paradajky zmäkli a chili papričky boli chrumkavé. Balíček pri grilovaní raz obrátime. Dáme ho dolu z grilu pomocou klieští, otvoríme ( prerušíme proces pečenia ) a necháme asi 10 minút vychladnúť. Zmes z balíčka vymiešame v mixéry na salsu s malými kúskami. Okoreníme a osolíme.
3.
Uhlie rozpálime na požadovanú teplotu a ostrieža grilujeme priamo nad horúcim popolom tak 10 minút, potom ostrieža obratíme na druhú stranu. Mäso by malo byť takmer na rozpadnutie a vo vnútri priehladné. Aby sa ostriež ugriloval rovnomerne počas grilovania ho premiestňujeme. Po ugrilovaní dáme ostrieža na tanier a lyžicou dáme naň trochu salsy.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.