Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Klobásová polievka so zemiakmi

4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
papriková klobása
trochu
olej
300 g
zemiaky
2 ks
farebná paprika
2 KL
mletá červená paprika
1,5 litre
zeleninový vývar
2 strúčiky
cesnak
3 ks
paradajka
1 KL
oregano
1 KL
mletá rasca
1 PL
petržlenová vňať
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté farebné korenie

postup

1.
Klobásku nakrájame na hrubšie kolieska a krátko opražíme v hrnci na lyžici oleja. Pridáme na kocky nakrájané papriky a na kolieska nakrájanú cibuľu a pór. Dochutíme soľou a približne 5 minút pražíme.
2.
Poprášime mletou červenou paprikou, prilejeme horúci vývar, vložíme prelisovaný cesnak a na miernom ohni varíme približne 10 minút.
3.
Potom pridáme očistené zemiaky nakrájané na kocky, olúpané paradajky tiež pokrájané na kocky a dochutíme korením a soľou. Varíme ďalších 15 minút, dochutíme oreganom, vňaťou a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.