Pridať recept

Kuracie rezančeky na póre

ingrediencie

4 ks
kuracie mäso
1 PL
olej
1 ks
pór
1 strúčik
cesnaku
trochu
soľ
1 ČL
maslo
1 ČL
hladká múka

postup

1.
Pór očistíme, rozoberieme a pokrájame na úzke rezančeky aj so zelenou strednou časťou. Dáme ho na rozohriaty tuk, osolíme a pridáme nahrubo pokrájaný cesnak. Dusíme domäkka 5-10 minút. Mäso pokrájame na malé tenké rezančeky a na oleji ich prudko opekáme 6-8 minút. Osolíme a pridáme k dusenému póru.
 
2.
Zvlášť zmiešame lyžičku masla s lyžičkou hladkej múky, dáme na panvicu a len čo začne peniť, zalejeme trochou vody a 3 minúty povaríme. Vzniknutú bielu omáčku prilejeme k mäsu s pórom a premiešame. Podávame s varenou alebo dusenou ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať