Pridať recept

Plnené orechy

40
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
hladká múka
250 g
maslo
150 g
práškový cukor
150 g
mleté vlašské orechy
1 PL
mletá škorica
2 PL
kakaový prášok
1 KL
sóda bikarbóna
2 ks
vajce

PLNKA

1 balíček
vanilkový puding
2 dl
mlieko
125 g
maslo
50 g
práškový cukor

postup

1.
Vymiesime cesto z 300 g hladkej múky, 200 g mäkkého masla, 150 g práškového cukru, 150 g mletých vlašských orechov, pridáme postrúhanú citrónovú kôru, lyžicu mletej škorice, 2 lyžice kakaa, 2 vajcia, lyžičku sódy bikarbóny a odložíme ho na 2 hodinky do chladničky.
 
2.
Odpočinuté cesto rozdelíme na malé časti, ktoré plníme do vymastených, pomúčených formičiek na orechy a pečieme vo vyhriatej rúre 10 minút pri teplote 160 stupňov.
3.
Vychladnuté orechy zlepíme krémom, vytvoreným z hustého vanilkového pudingu zmiešaného s kockou masla a 50 g práškového cukru.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
bejbej1
30.12.2013 21:13 | |
+9 -8
rado sa stalo 8:|
bejbej1
30.12.2013 20:08 | |
+6 -8
toho mlieka tam nemý byť 2 dcl a nie 2 litre? :?
ikzm1
30.12.2013 20:32 | |
+15 -5
áno, 2 dl, je to preklep. Ďakujem za upozornenie.. (y)
Podobné články
Medové rezy
Ako na vynikajúce medové rezy? Klasika, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole KROK ZA KROKOM
Medové rezy sú jedným z najtradičnejších vianočných zákuskov. Ich príprava nie je náročná, ale je dobré...
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...