Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Hovädzie kúsky s hráškom

4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
hovädzie mäso
150 g
cibuľa
150 g
hrášok
2 ks
mrkva
2 strúčiky
cesnak
trochu
hladká múka
2 KL
horčica
trochu
mäsový vývar
1 KL
vegeta
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Hovädzie mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na kúsky a dochutíme korením. Obalíme ich v hladkej múke a opražíme na rozpálenom oleji z oboch strán.
2.
Opečené mäso vyberieme a v šťave opražíme nadrobno nasekanú cibuľu. Mäso vrátime naspäť, podlejeme vývarom, prikryjeme a na miernom ohni dusíme domäkka.
3.
Nakoniec pridáme hrášok a nadrobno nakrájanú mrkvu. Dochutíme soľou, korením, vegetou a horčicou. Omáčku zahustíme múkou a povaríme približne 2 minúty. Podávame s varenými zemiakmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
herbal1313
13.3.2017 11:33 | |
+8 -1
Prave to varim...a...tesim sa :-)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.
Fazuľový prívarok
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Ako na to: Zahusťovanie pokrmov
Osobitou úpravou, ktorá patrí do tepelnej úpravy je zahusťovanie pokrmov. Jedlá zahusťujeme zápražkou, zátrepkou, alebo...