Pridať recept

Tekvicová polievka s ďumbierom

4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
tekvica hokkaido
2 ks
cibuľa
200 g
ďumbier
1 ks
čili paprička
2 PL
kryštálový cukor
4 PL
tekvicový olej
2 PL
čerešňový ocot
1 liter
zeleninový vývar
1 stonka
tymian
500 ml
smotana na šľahanie
1 PL
marínovaný ďumbier
1 PL
tekvicové semienka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
50 g
gorgonzola

postup

1.
Tekvicu zbavíme semien, nakrájame na kocky a poukladáme na plech. pečieme približne 25 minút vo vyhriatej rúre na teplote 180°C.
 
2.
Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kocky a spolu s nastrúhaným ďumbierom, nasekanou čili papričkou a cukrom ich speníme na rozpálenom tekvicovom oleji. Keď je cibuľa sklenená, pridáme ocot, upečenú tekvicu a všetko zalejeme vývarom. Dochutíme soľou, korením, tymiánom a dusíme na miernom ohni približne 30 minút domäkka.
3.
Potom tymian vyberieme a celú tekvicovú zmes rozmixujeme a prepasírujeme cez hustejšie sitko. Pridáme smotanu a za občasného miešania varíme na miernom ohni ďalších 30 minút. Polievku podávame s plátkami marínovaného ďumbiera, nasucho opraženými tekvicovými semienkami a syrom gorgonzola.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémové polievky
Vždy hustá a krémová polievka: Tieto triky si rozhodne uložte!
Ako premeniť vodovú polievku na krémovú, ak nechcete použiť múku? Existujú rôzne triky vrátane použitia...
Krémové polievky s nivou
Zahrejte sa: S dvoma jesennými, krémovými polievkami s nivou
Karfiol a tekvica v dvoch vynikajúcich, super jednoduchých polievkach ozvláštnených prídavkom syra s modrou plesňou.
Krémové polievky v chrumkavom bochníku
Poctivá večera: Krémové polievky v chrumkavom bochníku
Vynikajúca kombinácia chrumkavého pečiva a poctivej krémovej polievky.
Karfiolová polievka s jarnou zeleninou
Keď dostanete chuť na krémovú polievku, siahnite po karfiole
Vďačná polievka z čerstvej zeleniny, ktorá zasýti a zahreje na duši.
Najlepšie krémové polievky na zahriatie
Keď vonku zavládne sychravé počasie a chlad, je poctivá, hustá a hlavne horúca polievka tou najlepšou voľbou...
Riedka gulášová polievka
Polievky na každú príležitosť!
Nie je polievka ako polievka! Tu je zoznam tých naj, zoradených podľa chodov.