Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Medové rezy

ingrediencie

2 ks
vajce
70 g
maslo
150 g
práškový cukor
2 PL
med
2 PL
mlieko
1 KL
jedlá sóda
450 g
hladká múka
ríbezľový lekvár

Plnka

3 dl
mlieko
3 PL
hrubá múka
150 g
cukor
250 g
maslo
1 PL
kakao

Čokoládová poleva

200 g
čokoláda
50 g
Iva

postup

1.
Maslo, cukor, vajcia, mlieko, med a jedlú sódu vymiešame nad parou. Ďalej pridáme múku a vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na tri časti. Tri medové platy opečieme na opačnej strane plechu. Platy necháme vychladnúť, a potom ich natrieme pripravenou plnkou, ríbezľovým lekvárom a polejeme čokoládovou polevou.
2.
Plnka: Múku pridáme do mlieka spolu s cukrom a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny, pridáme k nemu chladnú kašu, kakao a premiešame.
3.
Čokoládová poleva: Čokoládu polámeme na menšie kúsky, aby sa rýchlejšie roztopila. K polámaným kúskom čokolády pridáme nakrájanú Ivu a za stáleho miešania roztopíme na hladkú polevu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
LMenglerova
26.10.2015 20:21 | |
+0 -0
To spíše torticka2 znovu použila jinou fotku...Ono ani podle postupu se nedá tento zákusek upéct !!! :?
maria471
6.4.2013 14:19 | |
+2 -5
V tej plnke kakao nevidím,nemá sa to dať do cesta?
Samara.M
4.9.2012 22:13 | |
+8 -2
Recept je chuťovo vynikajúci. (y) Tie 2 lyžice medu perfektne prerážajú v ceste a plnka je super. Odporúčam urobiť si.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...