Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bezlepkový chlieb z pohánkovej múky

5
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
pohánková múka
350 ml
voda
1 PL
olej
1 PL
ocot
1,5 KL
soľ
1,5 KL
rasca
20 g
droždie
1 PL
cukor
50 ml
sójové mlieko
semienka podľa chuti

postup

1.
Do malej misky rozdrobíme droždie, prisypeme cukor a zalejeme teplým mliekom. Necháme vykysnúť.
2.
Do väčšej misy vysypeme múku, pridáme soľ, rascu, olej, ocot a vykysnuté droždie.
3.
Všetky suroviny vymiešame dohladka. U tohoto receptu nám nevznikne tuhé cesto na aké sme zvyknutí pri iných múkach. Cesto bude riedke, ale nezľaknite sa, je to správny postup.
4.
Vymiešané cesto vylejeme do chlebíkovej formy (trochu som ju potrela olejom) a necháme na teplom mieste podkysnúť. Cesto nám zväčší objem asi o 2 cm. Kysnutie trvá cca 40 min. Potom chlebík vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40 min. Po 40-tich minútach chlebík vyklopíme z formy a na obyčajnom plechu ho z druhej strany dopečieme cca 10 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
MajkaMM
24.9.2014 14:15 | |
+3 -0
Piekla som v pekárničke a zo sušeného droždia. Pridala som 2KL maizeny. Bol mňam. (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Diétny hit - karfiolová ryža
Nápaditý spôsob ako si pripraviť naozaj vynikajúce samostatné jedlo či prílohu z jednej z najzdravších zelenín.
Echinacea
Echinacea - prírodné antibiotikum
Echinacea - prírodné antibiotikum
O jej liečivých účinkoch niet pochýb. Výrazná bylina pôvodom zo Severnej Ameriky sa dnes pestuje na plantážach po celom...
Chladnička
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Dajte zbohom chaosu v chladničke!
Otvoriť, vytiahnuť a zavrieť. Tak by to malo s chladničkami fungovať. Bohužiaľ, realita je trošku iná.