Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Bezlepkový chlieb z pohánkovej múky

5
porcií
110
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
pohánková múka
350 ml
voda
1 PL
olej
1 PL
ocot
1,5 KL
soľ
1,5 KL
rasca
20 g
droždie
1 PL
cukor
50 ml
sójové mlieko
semienka podľa chuti

postup

1.
Do malej misky rozdrobíme droždie, prisypeme cukor a zalejeme teplým mliekom. Necháme vykysnúť.
2.
Do väčšej misy vysypeme múku, pridáme soľ, rascu, olej, ocot a vykysnuté droždie.
3.
Všetky suroviny vymiešame dohladka. U tohoto receptu nám nevznikne tuhé cesto na aké sme zvyknutí pri iných múkach. Cesto bude riedke, ale nezľaknite sa, je to správny postup.
4.
Vymiešané cesto vylejeme do chlebíkovej formy (trochu som ju potrela olejom) a necháme na teplom mieste podkysnúť. Cesto nám zväčší objem asi o 2 cm. Kysnutie trvá cca 40 min. Potom chlebík vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40 min. Po 40-tich minútach chlebík vyklopíme z formy a na obyčajnom plechu ho z druhej strany dopečieme cca 10 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
MajkaMM
24.9.2014 14:15 | |
+3 -0
Piekla som v pekárničke a zo sušeného droždia. Pridala som 2KL maizeny. Bol mňam. (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Netradičné Mojito
Mojito drink 4x inak
Mojito drink 4x inak
Vyskúšajte variácie najznámejšieho letného alkoholického drinku. Čučoriedky, jahody, pomaranč, či melón dodajú drinku...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.
Mrkvová polievka
Delikátne polievky z letnej záhradky
Delikátne polievky z letnej záhradky
Päť polievok, ktoré chutne využívajú čerstvé plody leta.