Pridať recept

Slávky na víne

ingrediencie

2 kg
slávky
2 ks
šalotka
4 strúčiky
cesnaku
200 ml
biele víno
150 ml
voda
1 zväzok
petržlenová vňať
2 ks
bobkový list
2 stonky
tymian
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
olivový olej
1 ks
citrón

postup

1.
Slávky (mušle) namočíme do studenej vody, poriadne ich umyjeme kefkou a trhnutím z nich odstránime vlákna, ktoré ešte mohli zostať na ulite. Ešte raz ich umyjeme.
 
2.
Vo veľkom hrnci rozpálime olivový olej a na miernom ohni pražíme nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme prelisovaný cesnak a pražíme približne 1 minútu.
3.
Ďalej prilejeme víno, vodu a necháme prejsť varom. Do hrnca pridáme nasekanú petržlenovú vňať, bobkový list a tymian. Varíme na silnejšom ohni, aby sa tekutina mierne odparila.
4.
Pridáme mušle, premiešame a varíme približne 5 min. Nemiešame, hrncom len občas potrasieme, aby sa para dostala ku všetkým mušliam a prikryté ich varíme ďalších 5 min. Mušle by sa mali otvoriť, tie čo ostatnú zatvorené vyhodíme.
5.
Dierkovanou naberačkou vyberieme mušle do misy. Do vývaru pridáme petržlenovú vňať, soľ, korenie a necháme prehriať. Do omáčnika nalejeme pripravenú šťavu s nakrájaným citrónovom a mušle v tejto šťave máčame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať