Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tradičná francúzska cibuľačka

4
porcie
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 PL
olivový olej
2 PL
maslo
700 g
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
1 PL
trstinový cukor
1,5 litre
hovädzí vývar
250 ml
biele víno
2 PL
koňak
2 ks
bobkový list
4 stonky
tymian
1 ks
bageta
100 g
ementál
50 g
parmezán
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
V hrnci rozpálime olej, maslo a pečieme na kolieska nakrájanú cibuľu, cesnak a cukor. Zmiernime oheň a dusíme približne 30 min, až kým nebude mať cibuľa skaramelizovanú podobu.
2.
Prilejeme horúci vývar a víno. Dochutíme soľou, korením, premiešame. Pridáme bobkový list, tymián, privedieme k varu a na miernom ohni varíme približne 45 min. Na záver prilejeme do polievky koňak.
3.
Polievku nalejeme do ohňovzdorných misiek, naplníme ich polievkou a navrch poukladáme kúsky bagety. Tie zasypeme nastrúhaným syrom a zapečieme vo vyhriatej rúre.
4.
Misky opatrne vyberieme z rúry a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.