Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tradičná francúzska cibuľačka

4
porcie
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 PL
olivový olej
2 PL
maslo
700 g
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
1 PL
trstinový cukor
1,5 litre
hovädzí vývar
250 ml
biele víno
2 PL
koňak
2 ks
bobkový list
4 stonky
tymian
1 ks
bageta
100 g
ementál
50 g
parmezán
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
V hrnci rozpálime olej, maslo a pečieme na kolieska nakrájanú cibuľu, cesnak a cukor. Zmiernime oheň a dusíme približne 30 min, až kým nebude mať cibuľa skaramelizovanú podobu.
2.
Prilejeme horúci vývar a víno. Dochutíme soľou, korením, premiešame. Pridáme bobkový list, tymián, privedieme k varu a na miernom ohni varíme približne 45 min. Na záver prilejeme do polievky koňak.
3.
Polievku nalejeme do ohňovzdorných misiek, naplníme ich polievkou a navrch poukladáme kúsky bagety. Tie zasypeme nastrúhaným syrom a zapečieme vo vyhriatej rúre.
4.
Misky opatrne vyberieme z rúry a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Feta cheese cubes
Kozí syr
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...
AEG
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Vyvraciame mýty o indukčných varných paneloch. Toto ste možno nevedeli
Indukčné panely sú obľúbené predovšetkým vďaka ich bezpečnosti. Často však u ľudí prevláda mýtus, že plyn zasa šetrí...
jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
10 receptov na úžasné jablkové koláče
Jeseň sa blíži, jabĺčka dozrievajú. Jablkové koláče, na ktorých si zaručene pochutíte.