Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tradičná francúzska cibuľačka

4
porcie
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 PL
olivový olej
2 PL
maslo
700 g
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
1 PL
trstinový cukor
1,5 litre
hovädzí vývar
250 ml
biele víno
2 PL
koňak
2 ks
bobkový list
4 stonky
tymian
1 ks
bageta
100 g
ementál
50 g
parmezán
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
V hrnci rozpálime olej, maslo a pečieme na kolieska nakrájanú cibuľu, cesnak a cukor. Zmiernime oheň a dusíme približne 30 min, až kým nebude mať cibuľa skaramelizovanú podobu.
2.
Prilejeme horúci vývar a víno. Dochutíme soľou, korením, premiešame. Pridáme bobkový list, tymián, privedieme k varu a na miernom ohni varíme približne 45 min. Na záver prilejeme do polievky koňak.
3.
Polievku nalejeme do ohňovzdorných misiek, naplníme ich polievkou a navrch poukladáme kúsky bagety. Tie zasypeme nastrúhaným syrom a zapečieme vo vyhriatej rúre.
4.
Misky opatrne vyberieme z rúry a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Kelové závitky
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Kelové závitky s kuraťom a šalátom z baklažánu
Listová zelenina je populárna najmä v jari a v lete. Kel má vysokú nutričnú hodnotu a málo kalórií. Pripravte si z neho...
Foodtruck
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Parné rúry na potulkách Slovenskom II.
Electrolux Foodtruck vybavený multifunkčnými parnými rúrami ukázal, čo dokáže 10. júna 2017 na Gurmán Feste...
Kandizované kvety
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Nechajte rozkvitnúť taniere jedlými kvetmi!
Čerstvé kvety Vám už nemusia zdobiť len stôl vo váze, ale aj taniere, stačí vedieť ako nato! Možno ste už boli...