Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Tradičná francúzska cibuľačka

4
porcie
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 PL
olivový olej
2 PL
maslo
700 g
cibuľa
2 strúčiky
cesnak
1 PL
trstinový cukor
1,5 litre
hovädzí vývar
250 ml
biele víno
2 PL
koňak
2 ks
bobkový list
4 stonky
tymian
1 ks
bageta
100 g
ementál
50 g
parmezán
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
V hrnci rozpálime olej, maslo a pečieme na kolieska nakrájanú cibuľu, cesnak a cukor. Zmiernime oheň a dusíme približne 30 min, až kým nebude mať cibuľa skaramelizovanú podobu.
2.
Prilejeme horúci vývar a víno. Dochutíme soľou, korením, premiešame. Pridáme bobkový list, tymián, privedieme k varu a na miernom ohni varíme približne 45 min. Na záver prilejeme do polievky koňak.
3.
Polievku nalejeme do ohňovzdorných misiek, naplníme ich polievkou a navrch poukladáme kúsky bagety. Tie zasypeme nastrúhaným syrom a zapečieme vo vyhriatej rúre.
4.
Misky opatrne vyberieme z rúry a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pomarančový džús
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Určite to poznáte, prídete do obchodu k regálom s džúsmi, kde Vám zrak zamestnajú všetky tie farebné kartónové obaly,...
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...