Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzsky šalát Nicoise

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
zemiaky v šupke
250 g
zelená fazuľka
300 g
paradajka
1 ks
farebná paprika
1 konzerva
tuniak vo vlastnej šťave
2 ks
vajce
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 ks
šalotka

Dressing

2 PL
biely vínny ocot
1 KL
dijonská horčica
1 KL
citrónová šťava
6 PL
olivový olej
2 strúčiky
cesnak

postup

1.
V hrnci s vriacou slanou vodou uvaríme menšie zemiaky domäkka. Fazuľové struky rozkrojíme napoly a pridáme ich k zemiakom asi v polovici varenia (približne po 7 min.). Scedíme a necháme odkvapkať. Uvarené zemiaky rozkrojíme na štvrtiny a s fazuľou ich pridáme do veľkej šalátovej misy. Pridáme na kocky nakrájané paradajky a papriku.
2.
V miske rozmiešame prelisovaný cesnak, biely vínny ocot, horčicu a citrónovú šťavu. Postupne prilievame olej a vyšľaháme hladký dressing. Dochutíme soľou, korením a vmiešame do misy.
3.
Uvarené vajíčka ošúpeme, prekrojíme napoly. Tuniaka zbavíme vlastnej šťavy a vidličkou rozdelíme na väčšie kúsky. Obložíme vajíčkami a podávame so šalátovými listami a bagetkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...
jablko
(NE) obyčajné jablká!
(NE) obyčajné jablká!
Pochrumkajte si aspoň na jednom jablku denne a budete zdravý ako rybička! O tom, že ovocie a zelenina sú prospešné...
Feta cheese cubes
Kozí syr
Kozí syr
V dobe našich dedov bolo kozie mlieko a syr bežnou vecou a produktom. Dnes je tomu naopak, kozie mlieko a výrobky...