Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzsky šalát Nicoise

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
zemiaky v šupke
250 g
zelená fazuľka
300 g
paradajka
1 ks
farebná paprika
1 konzerva
tuniak vo vlastnej šťave
2 ks
vajce
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 ks
šalotka

Dressing

2 PL
biely vínny ocot
1 KL
dijonská horčica
1 KL
citrónová šťava
6 PL
olivový olej
2 strúčiky
cesnak

postup

1.
V hrnci s vriacou slanou vodou uvaríme menšie zemiaky domäkka. Fazuľové struky rozkrojíme napoly a pridáme ich k zemiakom asi v polovici varenia (približne po 7 min.). Scedíme a necháme odkvapkať. Uvarené zemiaky rozkrojíme na štvrtiny a s fazuľou ich pridáme do veľkej šalátovej misy. Pridáme na kocky nakrájané paradajky a papriku.
2.
V miske rozmiešame prelisovaný cesnak, biely vínny ocot, horčicu a citrónovú šťavu. Postupne prilievame olej a vyšľaháme hladký dressing. Dochutíme soľou, korením a vmiešame do misy.
3.
Uvarené vajíčka ošúpeme, prekrojíme napoly. Tuniaka zbavíme vlastnej šťavy a vidličkou rozdelíme na väčšie kúsky. Obložíme vajíčkami a podávame so šalátovými listami a bagetkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pomarančový džús
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Určite to poznáte, prídete do obchodu k regálom s džúsmi, kde Vám zrak zamestnajú všetky tie farebné kartónové obaly,...
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...