Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Francúzsky šalát Nicoise

4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
zemiaky v šupke
250 g
zelená fazuľka
300 g
paradajka
1 ks
farebná paprika
1 konzerva
tuniak vo vlastnej šťave
2 ks
vajce
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 ks
šalotka

Dressing

2 PL
biely vínny ocot
1 KL
dijonská horčica
1 KL
citrónová šťava
6 PL
olivový olej
2 strúčiky
cesnak

postup

1.
V hrnci s vriacou slanou vodou uvaríme menšie zemiaky domäkka. Fazuľové struky rozkrojíme napoly a pridáme ich k zemiakom asi v polovici varenia (približne po 7 min.). Scedíme a necháme odkvapkať. Uvarené zemiaky rozkrojíme na štvrtiny a s fazuľou ich pridáme do veľkej šalátovej misy. Pridáme na kocky nakrájané paradajky a papriku.
2.
V miske rozmiešame prelisovaný cesnak, biely vínny ocot, horčicu a citrónovú šťavu. Postupne prilievame olej a vyšľaháme hladký dressing. Dochutíme soľou, korením a vmiešame do misy.
3.
Uvarené vajíčka ošúpeme, prekrojíme napoly. Tuniaka zbavíme vlastnej šťavy a vidličkou rozdelíme na väčšie kúsky. Obložíme vajíčkami a podávame so šalátovými listami a bagetkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...