Pridať recept

Metrový koláč

ingrediencie

4 ks
vajce
260 g
práškový cukor
8 PL
teplá voda
10 PL
olej
260 g
hladká múka špeciál
1/2 balíček
kypriaci prášok
2 KL
kakao
tuk na vymastenia

Plnka

700 ml
mlieko
1,5 balíčky
puding zlatý klas
1 balíček
vanilkový cukor
250 g
Hera
150 g
práškový cukor
1/2 dl
rum
čokoládová poleva

postup

1.
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme teplú vodu a olej. Striedavo vmiešame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov.
 
2.
Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu z nich prifarbíme kakaom. Osobitne upečieme vo dvoch pomastených formách srnčieho chrbta.
3.
Mlieko, vanilkový cukor a krémový prášok uvaríme na krém. v miske rozmiešame maslo s práškovým cukrom a zamiešame ho do vychladnutého krému. Prichutíme rumom.
4.
Obidve vychladnuté cestá rozrežeme na rezy.
5.
Rezy potierame krémom a striedavo priraďujeme k sebe rezy tmavé a svetlé.
6.
Povrch natrieme zbytkom krému a oblejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí rozrežeme šikmým rezom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
8.5.2014 15:08 | |
+3 -6
ja robim karamelovu plnku,salko dam varit 2 hodiny a zmiesam s herou,nenavidim maslove plnky
Anonymný nick
30.12.2013 18:17 | |
+16 -3
je výborný,ale ešte nikdy sa mi nepodarilo cesto rozdeliť presne napoly.