Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bielkové sušienky

ingrediencie

4 ks
vaječný bielok
14 dkg
práškový cukor
14 dkg
hladká múka
14 dkg
celé orechy

postup

1.
Vymiešame bielka s cukrom, pridáme múku a celé orechy (mandle, lieskové, vlašské - podľa chuti). Dáme do vymasteného a múkou vysypaného srnčieho chrbta.
2.
Dáme upiecť na 180 stupňov, po 20 minútach skontrolujeme, keď sa cesto odchyľuje od bokov, je upečené. Spolu s formou zabalíme do alobalu. Necháme vychladnúť.
3.
Po vychladnutí nakrájame na tenko a rozložíme na suchý plech.
4.
Sušíme pri 50-100 stupňoch cca 20-30 minút. Necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.