Pridať recept

Zemiakové lokše

ingrediencie

5 kg
zemiaky
1 kg
polohrubá múka
1/2 kg
hladká múka
4 KL
soľ

postup

1.
Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpeme a necháme riadne vychladnúť. Zemiaky zomelieme na mäsovom mlynčeku.
 
2.
Pridáme múku a soľ. Múku pridávame postupne, zemiaky ju musia "spracovať". Cesto si rozdelíme na dve časti a pripravíme sa na vysmážanie. Do druhej polky bude potrebné pridať trošku viac múky. Lokše sa robia na platni, my ich robíme na starých panviciach na kvapke masti.
3.
Na pomúčenej doske vaľkáme lokše. Podľa potreby do cesta primiešame múku, tak aby sa nám lokše na doske nelepili.
4.
Lokše ukladáme do hrnca. Každú pomastíme kačacou (husacou) masťou
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 pochúťky z kyslej kapusty: Rýchly šalát, chrumkavé placky a vláčne lokše
3 pochúťky z kyslej kapusty: Tieto ste asi ešte neskúšali
Ak máte po ruke domácu či kupovanú kyslú kapustu, polovicu prípravy máte hotovú.
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
TOP
Toto sú najlepšie domáce lokše na svete! Cesto sa nelepí a sú úžasne mäkké ako obláčik, recept od skúsenej kuchárky
Toto sú najlepšie domáce lokše na svete! Cesto sa nelepí a sú úžasne mäkké ako obláčik, recept od skúsenej kuchárky
Fantastické domáce lokše krok za krokom a niekoľko ďalších receptov, ktoré budete chcieť vyskúšať, jednoducho výborné!
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...