Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Zemiakové lokše

ingrediencie

5 kg
zemiaky
1 kg
polohrubá múka
1/2 kg
hladká múka
4 KL
soľ

postup

1.
Zemiaky uvaríme v šupke. Ošúpeme a necháme riadne vychladnúť. Zemiaky zomelieme na mäsovom mlynčeku.
2.
Pridáme múku a soľ. Múku pridávame postupne, zemiaky ju musia "spracovať". Cesto si rozdelíme na dve časti a pripravíme sa na vysmážanie. Do druhej polky bude potrebné pridať trošku viac múky. Lokše sa robia na platni, my ich robíme na starých panviciach na kvapke masti.
3.
Na pomúčenej doske vaľkáme lokše. Podľa potreby do cesta primiešame múku, tak aby sa nám lokše na doske nelepili.
4.
Lokše ukladáme do hrnca. Každú pomastíme kačacou (husacou) masťou
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.
Káva
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Mlieko ukracuje kávu o jej priaznivé účinky. Zistite, prečo by ste ho nemali pridávať do svojej rannej kávy.