Papriková nátierka
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
červená paprika
250
g
cibuľa
250
g
baklažán
125
ml
ocot
125
ml
olej
30
g
kryštálový cukor
podľa chuti
soľ
postup
1.
Papriky umyjeme, osušíme a zbavíme jadrovníkov. Cibuľu ošúpeme spolu s baklažánom a pokrájame ich na menšie kúsky. Papriku, baklažán a cibuľu pomelieme dvakrát na mäsovom mlynčeku.
2.
Do paprikovej hmoty pridáme ocot, olej, cukor a soľ. Na miernom ohni varíme približne 30 min, kým nebude hmota hustejšia.
3.
Nátierkou naplníme poháre na zaváranie, poriadne ich uzavrieme a pri teplote 85°C ich sterilizujeme približne 10 min.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.