Pridať recept

Baklažánové roládky

ingrediencie

2 ks
baklažán
50 g
hladká múka
150 ml
olivový olej
3 strúčiky
cesnaku
150 g
mozzarella
2 ks
paradajka
100 g
čierne olivy
1 KL
bazalka
podľa chuti
soľ

postup

1.
Baklažán umyjeme, očistíme a pokrájame na pozdĺžne plátky. Dochutíme ich soľou a necháme približne 20 min. odstáť, aby pustili vodu. Potom ich osušíme papierovými utierkami a obalíme v hladkej múke.
 
2.
Baklažán opražíme na oleji z oboch strán a medzitým na druhej panvici opražíme na plátky nakrájaný cesnak.
3.
Mozzarellu nakrájame na plátky, paradajky zbavíme šupky a nakrájame na malé kúsky, olivy nakrájame na kolieska. V miske premiešame zeleninu a syr s opečeným cesnakom a všetko dochutíme bazalkou a soľou. Pripravenou zmesou naplníme baklažánové plátky, zvinieme ich a uzavrieme kovovou ihlou.
4.
Prenesieme ich do pekáča, polejeme olej a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 20 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Baklažán
Viete, prečo musíte dať baklažán do mlieka? Treba ho soliť? Toto tajomstvo by ste mali poznať!
Kúpili ste baklažán? Je potrebné ho soliť alebo nie? Pozrite sa, ktorá surovina mu neprospieva a prečo ho...