Baklažánové roládky
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
baklažán
50
g
hladká múka
150
ml
olivový olej
3
strúčiky
cesnaku
150
g
mozzarella
2
ks
paradajka
100
g
čierne olivy
1
KL
bazalka
podľa chuti
soľ
postup
1.
Baklažán umyjeme, očistíme a pokrájame na pozdĺžne plátky. Dochutíme ich soľou a necháme približne 20 min. odstáť, aby pustili vodu. Potom ich osušíme papierovými utierkami a obalíme v hladkej múke.
2.
Baklažán opražíme na oleji z oboch strán a medzitým na druhej panvici opražíme na plátky nakrájaný cesnak.
3.
Mozzarellu nakrájame na plátky, paradajky zbavíme šupky a nakrájame na malé kúsky, olivy nakrájame na kolieska. V miske premiešame zeleninu a syr s opečeným cesnakom a všetko dochutíme bazalkou a soľou. Pripravenou zmesou naplníme baklažánové plátky, zvinieme ich a uzavrieme kovovou ihlou.
4.
Prenesieme ich do pekáča, polejeme olej a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 20 min.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.