Pridať recept

Baklažánová musaka

ingrediencie

2 ks
baklažán
250 g
bravčové mäso mleté
250 g
mleté hovädzie mäso
600 g
zemiaky
4 strúčiky
cesnaku
1 ks
cibuľa
1 KL
sušené oregáno
100 ml
olivový olej
150 g
ovčí syr
250 ml
mlieko
1 ks
vajce
30 g
maslo
štipiek
muškátový oriešok
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
3 ks
paradajka

postup

1.
Cibuľu ošúpeme, nadrobno nasekáme a opražíme vo väčšej panvici na rozpálenom oleji. Potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak a po jeho zhnednutí následne mleté mäso. Mäsovú zmes dochutíme soľou,korením, oreganom, muškátovým orieškom a pražíme približne 15 min. Paradajky olúpeme a nakrájame na malé kúsky, pridáme ich k mäso a chvíľu dusíme.
 
2.
Baklažán umyjeme, očistíme, rozkrojíme napoly a nakrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom a vyložíme ju 1/3 zemiakov pokrájaných na kolieska. Pridáme polovicu mäsovej zmesi, polovicu baklažánových koliesok a rozmrvený syr. Takto postup opakujeme ešte s jednou vrstvou a navrch rozložíme zvyšné zemiaky.
3.
Mlieko vymiešame s vajíčkom, dochutíme soľou, korením a zalejeme pripravenú misu. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 50 min. pri teplote 170°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...