Špenátové halušky
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
špenát
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
3
strúčiky
cesnaku
1
ks
cibuľa
trochu
olej
100
g
tvrdý syr
50
g
mäkký syr
100
g
ricotta
2
ks
vajce
trochu
detská krupica
trochu
hrubá múka
1
liter
zeleninový vývar
trochu
olivový olej
100
g
lieskovce
postup
1.
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Pridáme nasekaný špenát, dochutíme soľou,korením a dusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
2.
Primiešame rozšľahané vajíčka, nastrúhaný a mäkký syr, ricottu, soľ a korenie. Zahustíme krupicou a hrubou múkou podľa potreby.
3.
Pomocou polievkovej lyžice hádžeme do vriaceho zeleninového vývaru halušky, ktoré varíme približne 10 minút. Vyberieme ich dierkovanou lyžicou a podávame s lieskovými orechmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.