Pridať recept

Bábovka s ananásom

ingrediencie

4 ks
vajce
160 g
práškový cukor
110 g
maslo
1 KL
prášok do pečiva
180 g
múka polohrubá
štipiek
soľ
150 g
ananásový kompót
1/2 KL
citrónová kôra
2 PL
tekutý med

postup

1.
Vajcia oddelíme na žĺtka a bielka. Potom v mise vymiešame žĺtka s práškovým cukrom. Postupne po častiach pridávame roztopené maslo a múku zmiešanú z kypriacim práškom a soľou. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
 
2.
Do vymastenej múkou vysypanej formy poukladáme ananás. Následne vylejeme cesto a pečieme asi pri teplote 175°C asi 45 minút. Bábovku vyklopíme a polejeme roztopeným medom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať