Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Kuracie prsia s karí omáčkou

ingrediencie

4 ks
kuracie prsia
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
4 PL
maslo
1 ks
cibuľa
2 PL
hladká múka
1 PL
kari korenie
5 dl
hydinový vývar
1 ks
červená paprika
1 ks
zelená paprika
1,5 dl
smotana na varenie

postup

1.
Kuracie prsia pokrájame, vyklepeme, pokrájame na kocky, okoreníme, osolíme a prudko opečieme na masle.
2.
Podlejeme troškou vody a opekáme, kým sa voda neodparí. Potom mäsko odložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme maslo, pokrájanú cibuľu a za stáleho miešania speníme.
3.
Zasypeme hladkou múkou, pridáme kari korenie, zalejeme vývarom a varíme. Potom pridáme papriky, ktoré sme si nakrájali na rezance.
4.
Varíme asi 5 minút. Za stáleho miešania potom pridáme smotanu na varenie a chvíľku varíme. Do omáčky potom vložíme odložené kuracie kocky osolíme a necháme aspoň 15 minút odležať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.
Čerešne
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Video: Chutný nutričný zázrak – čerešňa
Vedeli ste, že čerešne majú omladzujúci účinok, prospievajú srdcu a kĺbom alebo to, že znižujú krvný tlak?