Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldovo-tuniakové párty kolieska

ingrediencie

Cesto

3 KL
soľ
3 KL
pizza korenie
1 kg
celozrnná špaldová múka
14 g
sušené droždie
240 ml
voda
150 ml
olivový olej
4 ks
vajce

Obloha

4 konzervy
tuniak
100 g
sterilizovaná kukurica
1/2 ks
pór
200 g
syr

postup

1.
Múku presypeme do misy a pridáme 3 KL soli, 3 KL pizza korenia a 4 vajcia.
2.
Potom pridáme 14g sušeného droždia, olej a vodu. Spracujeme cesto a necháme 1 hodinu v chladničke oddychovať.
3.
Potom cesto rozdelíme na 2 polovice a vyvaľkáme cesto hrubé asi 1/2 cm. Pomocou formičky vykrojíme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
4.
Vrch koliesok potrieme kečupom alebo hocijakou pikantnejšou pomazánkou (ja som použila na niektoré kolieska domácu rajčinovú pomazánku).
5.
Na to dáme kúsok tuniaka, kukurice a nakrájaného póru.
6.
Na koniec posypeme syrom a dáme piecť pri 200 stupňoch na cca 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dadinka666
31.7.2014 08:32 | |
+0 -0
prosím, tá múka má byť aká? pýtala som sa v obchode a celozrnná špaldová múka je aj hrubá, hladká a polohrubá. Tak ktorá? dakujem
dobruchut.sk
31.7.2014 09:18 | |
+4 -0
môže byť hladká, prípadne polohrubá.
dadinka666
31.7.2014 10:06 | |
+1 -0
dakujem za rýchlu odpoved
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Čokoládové
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Čokoládové pokušenie - pralinky!
Malé čokoládové cukríky, ktoré sa Vám rozplynú na jazyku a vyčarujú Vám úsmev na tvári, áno to sú pralinky! Každý z nás...
Bravčový hrniec
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Varte v tlakovom hrnci, je to oveľa rýchlejšie!
Už od pradávna sa ľudia všemožne snažia zjednodušiť a najmä urýchliť varenie, veď čas strávený v kuchyni sa dá využiť...
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...