Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Špaldovo-tuniakové párty kolieska

ingrediencie

Cesto

3 KL
soľ
3 KL
pizza korenie
1 kg
celozrnná špaldová múka
14 g
sušené droždie
240 ml
voda
150 ml
olivový olej
4 ks
vajce

Obloha

4 konzervy
tuniak
100 g
sterilizovaná kukurica
1/2 ks
pór
200 g
syr

postup

1.
Múku presypeme do misy a pridáme 3 KL soli, 3 KL pizza korenia a 4 vajcia.
2.
Potom pridáme 14g sušeného droždia, olej a vodu. Spracujeme cesto a necháme 1 hodinu v chladničke oddychovať.
3.
Potom cesto rozdelíme na 2 polovice a vyvaľkáme cesto hrubé asi 1/2 cm. Pomocou formičky vykrojíme kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
4.
Vrch koliesok potrieme kečupom alebo hocijakou pikantnejšou pomazánkou (ja som použila na niektoré kolieska domácu rajčinovú pomazánku).
5.
Na to dáme kúsok tuniaka, kukurice a nakrájaného póru.
6.
Na koniec posypeme syrom a dáme piecť pri 200 stupňoch na cca 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dadinka666
31.7.2014 08:32 | |
+0 -0
prosím, tá múka má byť aká? pýtala som sa v obchode a celozrnná špaldová múka je aj hrubá, hladká a polohrubá. Tak ktorá? dakujem
dobruchut.sk
31.7.2014 09:18 | |
+4 -0
môže byť hladká, prípadne polohrubá.
dadinka666
31.7.2014 10:06 | |
+1 -0
dakujem za rýchlu odpoved
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...