Parížske rožky
20
porcií
22
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
30
dkg
mletých orechov
40
dkg
práškový cukor
4
ks
bielok
hrstí
strúhanky na zahustenie koľko znesie
Plnka
5
PL
polohrubá múka
4
ks
žĺtok
2
ks
vanilkový cukor
5
dl
mlieko
25
dkg
práškový cukor
kakao
1
ks
máslo alebo palmarin
1
ks
rozpustenej čokolády na varenie
postup
1.
Suroviny na cesto zmiesime na doske alebo v miske a pretláčame cez mašinku na mäsovom mlynčeku. Dáme piecť na 150 °C asi 20 minút - cesto získa väčší objem, tak odporúčam robiť tenší základ.
2.
Medzitým si z múky, žĺkov, vanilky a mlieka uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť, zmiešame s maslom, podľa chuti pridáme práškový cukor a pridáme kakao.
3.
Touto zmesou zdobíme cesto, necháme stuhnúť a nakoniec namáčame v čokoláde a znova necháme stuhnúť. Dobrú chuť ! :)
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.