Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Silvestrovská šošovicová polievka

ingrediencie

400 g
zelenej šošovice
5 strúčikov
cesnak
4 ks
stredne veľké zemiaky
2 kocky
kurací bujón
1 ks
nožička suchej klobásy
1 liter
mlieko
5 PL
hladká múka
podľa chuti
ocot
vegeta
mleté čierne korenie
80 g
sušené hríby

postup

1.
Šošovicu preberieme od bordelu, kamienkov… Prepláchneme, namočíme na dve hodiny do studenej vody.
2.
Do hrnca, v ktorom ideme polievku variť vylejeme šošovicu aj s vodou, v ktorej bola namočená.( do hrnca dolejeme vodu, aby jej celkom bolo cca 2 litre) Pridáme scedené hríby, ktoré sme tiež vopred namočili v studenej vode, kurací bujón, nadrobno nakrájaný cesnak,mleté čierne korenie a necháme variť.
3.
Keď je šošovica do polky uvarená, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme ďalej.
4.
Šošovica a zemiaky sú uvarené skoro do mäkka. Pridáme 0,8 l mlieka, klobásu nakrájanú na kolieska. Necháme prevrieť. Dochutíme ešte vegetou ak treba.
5.
V zvyšnom mlieku si rozmiešame hladkú múku. Za stáleho miešanie pomaly túto zmes prilievame do polievky cez sitko, aby nám neostali hrčky. Necháme prevrieť a polievka je uvarená.
6.
Nakoniec šošovicu dochutíme octom podľa vlastnej chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zlatka.k666
30.12.2014 10:17 | |
+22 -3
tak to je klasický recept ale prečo tam pcháte ten odporný BUJÓN ????? (n) (n) (n)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Coriander,
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander - Do kuchyne s ním!
Koriander siaty používajú ľudia ako korenie viac ako 3500 rokov. Ako s divo rastúcim sa s ním môžete stretnúť v oblasti...
Rozmrazovanie
Rozmrazujete správne?
Rozmrazujete správne?
Najlogickejším spôsobom ako uchovať potraviny bez toho, aby sa ich dotkol zub času, je ich zmrazenie. Logické,...