Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Sladká orechová ryža s kokosovým mliekom

3
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 šálka
jasmínová ryža
3 šálky
voda
1 konzerva
kokosové mlieko
1 KL
mletý zázvor
1 ks
vanilkový struk
1 hrsť
vlašské orechy
sladidlo

postup

1.
Ryžu premyjeme a dáme variť do vody, ktorú podľa chuti osladíme medom, cukrom alebo stéviou. Necháme zovrieť a varíme na miernom plameni, pokým sa voda nevyparí.
2.
Kokosové mlieko vylejeme z konzervy do vyššej nádoby, pridáme zázvor, semiačka z vanilkového struku a podľa chuti sladidlo. Všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu.
3.
K uvarenej ryži prilejeme kokosové mlieko a necháme prevrieť, až nám vznikne hustejšia kaša. Nenecháme všetko mlieko vypariť, kaša státím nasaje i zvyšné mlieko a bola by neskôr suchá. Sporák vypneme, keď bude kaša ešte trochu riedka.
4.
Orechy nasekáme alebo porežeme na menšie kusy a pridáme ich k uvarenej ryži.
5.
Všetko spolu premiešame, podľa chuti dosladíme a necháme chvíľu postáť. Podávame so sušenými slivkami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...
Turkey schnitzel
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Klasický nedeľný obed - vyprážané bravčové rezne tradične aj netradične!
Vypražený rezeň patrí rovnako ako halušky, sviečková, segedínsky guláš alebo šúľance s makom do tradičnej slovenskej...