FOTORECEPT: Sladká orechová ryža s kokosovým mliekom
3
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
šálka
jasmínová ryža
3
šálky
voda
1
konzerva
kokosové mlieko
1
KL
mletý zázvor
1
ks
vanilkový struk
1
hrsť
vlašské orechy
sladidlo
postup
1.
Ryžu premyjeme a dáme variť do vody, ktorú podľa chuti osladíme medom, cukrom alebo stéviou. Necháme zovrieť a varíme na miernom plameni, pokým sa voda nevyparí.
2.
Kokosové mlieko vylejeme z konzervy do vyššej nádoby, pridáme zázvor, semiačka z vanilkového struku a podľa chuti sladidlo. Všetko spolu rozmixujeme na hladkú kašu.
3.
K uvarenej ryži prilejeme kokosové mlieko a necháme prevrieť, až nám vznikne hustejšia kaša. Nenecháme všetko mlieko vypariť, kaša státím nasaje i zvyšné mlieko a bola by neskôr suchá. Sporák vypneme, keď bude kaša ešte trochu riedka.
4.
Orechy nasekáme alebo porežeme na menšie kusy a pridáme ich k uvarenej ryži.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.