Pridať recept

FOTORECEPT: Karbonátky z tekvice Hokaido

2
porcie
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/2 ks
tekvica hokkaido
250 g
ovsené vločky
500 ml
voda
podla potreby soľ, korenie čierne mleté, olej olivový 5PL
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
1 PL
petržlenová vňať

postup

1.

Pripravíme si suroviny na karbonátky (+cesnak)

Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
 
2.

Vo vode uvaríme ovsené vločky na kašu. Necháme vychladnúť.

Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
3.

Tekvicu umyjeme, vyberieme jadierka nelúpeme a nakrájame na plátky,..

Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
4.

...a nastrúhame ju na strúhadle.

Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
5.

Na oleji speníme nakrájanú cibuľu...

Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
6.

Do postrúhanej tekvice pridáme prelisovaný cesnak...

Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
7.

...premiešame a pridáme do panvice s orestovanou cibuľou.

Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
8.

Vznikne hmota, ktorú osolíme, okoreníme... mierne ju len prehrejeme.

Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
9.

Vychladnutú ovsenú kašu ochutíme soľou a korením, pridáme petržlenovú vňať (kto chce, môže si ochutiť karbonátky aj vegetou)

Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
10.

Potom vmiešame vychladnutú tekvicovú zmes.

Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
11.

Vzniknutú hmotu necháme aspoň hodinu "na zoznámenie". Ja som nepoužila vajce na spojenie masy, ale, kto chce a neverí, že sa karbonátky budú držať spolu, tak nech si tam vajce pridá:)

Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
12.

Potom z masy tvarujeme karbonátky... ktoré alebo vyprážame na oleji s tým, že ich obalíme v strúhanke, alebo ako ja, som ich dala na plech s papierom na pečenie, pokvapkala som kvalitným olivovým olejom a dala som ich piecť do rúry.

Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
13.

Pečieme asi tak 45 minút v strede rúry na 200 stupňov pekne do zlatova. Ja som si k nim dala cesnakový posúch, výborné to pečivo z jednej nemenovanej pekárne:) Dobrú chuť.

Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Fotorecept: Karbonátky z tekvice Hokaido
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dorisa
18.9.2015 14:38 | |
+7 -1
Evka, ďakujem. Karbonátky su naozaj výborné. 3:)
evauhlik
17.9.2015 14:07 | |
+5 -7
veľmi sa mi páči tento tvoj recept (y) už ho mám uložený a najbližšie robím :3
Anonymný nick
13.8.2015 18:11 | |
+4 -2
Dnes som skúšala a boli skvelé! :P mňam <3 cesto som ani nemusela nechať odpočinúť, kašu som pripravila hustú. Moja prvá skúsenosť s tekvicou v kuchyni a dopadla na jedničku. Výsledok sa páčil aj mamine, takže ďakujeme. P.S robila som to z polovičnej dávky a len sa po tom zaprášilo.
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Sú ohromné! Jemné kuracie fašírky v napufkanom cestíčku z kyslej smotany, toto je recept na najlepšie fašírky
Sú ohromné! Jemné kuracie fašírky v napufkanom cestíčku z kyslej smotany, toto je recept na najlepšie fašírky pod slnkom, každý si pýta dupľu
Už nemusíte hľadať, čo dnes variť. Pripravte svojej rodine šťavnaté fašírky z kuracieho mäsa. Nič im...
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Fašírky sú v našej kuchyni veľmi obľúbené a doprajeme si ich kedykoľvek počas týždňa ale aj ako...