Pridať recept

Hroznová torta

ingrediencie

Cesto

125 g
maslo
1 PL
vaječný likér
100 g
práškový cukor
štipiek
soľ
3 ks
vajce
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
150 g
polohrubá múka
60 g
krupicový cukor

Plnka

400 ml
ovocný džús
400 g
hrozno
100 g
krupicový cukor
2 balíčky
tortové želé
4 ks
želatína
400 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Maslo necháme zmäknúť, vymiešame ho s práškovým cukrom a so žĺtkami. Pridáme vaječný likér, kypriaci prášok do pečiva, štipku soli a preosiatu polohrubú múku. Premiešame a do zmesi vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov a krupicového cukru. Cesto prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme vo vyhriatej rúre.
 
2.
Hrozno umyjeme, necháme odkvapkať, rozkrojíme napoly a povyberáme zrniečka. Do hrnca nalejeme džús, pridáme krupicový cukor, odkôstkované hrozno a na miernom ohni varíme približne 4 minúty. Zmes necháme vychladnúť a vmiešame tortové želé, zamiešame, privedieme k varu a odstavíme z ohňa.
3.
Keď hroznová želatína trochu vychladne, pridáme rozpustené želatínové plátky a premiešame. Pripravenú želatínu natrieme na rozkrojenú tortu a necháme v chladničke stuhnúť. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a potrieme ňou vrch a okraje torty. Ozdobíme hroznom, necháme vychladiť a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať