Pridať recept

Jablková omeleta

ingrediencie

Cesto

250 ml
mlieko
2 ks
vajce
štipiek
soľ
30 g
práškový cukor
80 g
hladká múka
1 ks
jablko

Plnka

350 g
jablko
60 g
krupicový cukor
50 g
mleté mandle
1 balíček
škoricový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
30 g
maslo

Na posypanie

1 balíček
škoricový cukor
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Žĺtky rozmiešame v mlieku, pridáme štipku soli, cukor a za stáleho miešania pridáme múku a najemno nastrúhané jablko. Cesto poriadne premiešame a pridáme tuhý sneh z bielkov.
 
2.
Na panvici rozpálime trošku oleja a opražíme na nej omelety z pripraveného cesta. Jablká poriadne umyjeme, osušíme, zabavíme jadrovníka a nakrájame na tenké mesiačiky. Na panvici rozpálime maslo, pridáme jablká, kryštálový, vanilkový, škoricový cukor a mleté mandle. Premiešame a odstavíme z ohňa.
3.
Na omelety navrstvíme jablkovú zmes, posypeme ich podľa chuti vanilkovým a škoricovým cukrom. Ihneď podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať