Pridať recept

Šafránové rizoto s bravčovým mäsom

ingrediencie

150 g
ryža
400 ml
zeleninový vývar
trochu
šafrán
1 ks
cibuľa
1 PL
maslo
trochu
olej
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
400 g
bravčové mäso

postup

1.
Bravčové mäso umyjeme, osušíme papierovou utierkou a pokrájame na malé rezance. Dochutíme ich soľou a opražíme na rozpálenom oleji do zlatista. Opečené mäso preložíme do ohňovzdornej misy, podlejeme výpekom, vývarom a pečieme vo vyhriatej rúre.
 
2.
Cibuľu nasekáme nadrobno, speníme na oleji. Pridáme premytú ryžu, soľ a pražíme. Prilejeme polovicu teplého vývaru a dusíme na miernom ohni prikryté pokrievkou.
3.
Vo zvyšnom vývare rozpustíme šafrán, prilejeme ho k ryži a zľahka vmiešame. Dusíme domäkka, zjemníme maslom, dochutíme soľou, korením a pridáme upečené mäso.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Bravcove maso
Bravčové mäso, jeho časti a využitie
Tento druh zaraďujeme do červeného mäsa. Je veľmi výživné, pretože obsahuje plnohodnotné bielkoviny,vitamíny...
Bravcove maso
Bravčové mäso
Mäso kupujte vždy čerstvé, pretože na mrazenom poriadne nevidíte v akom je stave. Ak je mäso kvalitne vyrezané...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...